Univer Bazsarózsa Asszonykórus Univer Tánczos Péter Együttes Univer Bács-Kun Dalárda
Díjak, elismerések...

A megalakulás óta közel 35 év telt el, ám az évek szép eredményeket is hoztak. Az együttesek eddig összesen 7 Aranypáva, 42 Arany, 3 Kiemelt nívó és 5 Nívódíjat szereztek a számtalan különdíj és egyéb díjak mellett.
Arany Páva Díj - 2007

A Csorváson évente megrendezett Duna - Tisza - Körös - Marosmenti Eurorégiós Nemzetközi Bartók Népzenei Fesztiválon „Arany díszoklevelet”, 2 arany és 1 kiváló arany minősítést, 2004-ben Csorvás város különdíját, míg 2005-ben az Euró Régió Elnökének különdíját kaptuk meg.

Vass Lajos Szövetség Kárpátmedencei Régiók Hagyománya-Hagyományos Régiók Verseny A Vass Lajos Kárpát-medencei verseny háromszoros döntős együttese vagyunk, elnyertük a Vass Lajos Szövetség Nívódíját, Különdíját és szólistánk, Mónus Ferenc a megmérettetés első díját, a „Vass Lajos Nagydíjat és egy díszplakettet” vehette át.

A Közművelődési Díj átvétele előtti pillanatok a Díszteremben2005. január 19-én Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése KÖZMŰVELŐDÉSÉRT DÍJÁT vehettük át, mely méltó elismerése munkánknak Kecskemét városától.

A díjakon túl az igazi elismerés számunka a közönség tapsa, aki az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal hallhatta az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület együtteseit fesztiválok, találkozók, összejövetelek vagy bármilyen egyéb programon való fellépéseik alkalmával.

Az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója, Szarka Balázs úr társaságában

A magyarországi fellépések mellett járunk már Ausztriában, Erdélyben, Lengyelországban, Németországban, Szlovákiában és a Vajdaságban is. Az Európai Nemzetközi Cseresznye Fesztiválon is részt vettünk Törökországban, ahol egy 12.000 fős Anfiteátrumban arattunk hatalmas sikert.

Az Univer Tánczos Péter Népzenei Együttes 2004-ben ünnepelte 30. születésnapját. Ennek a jeles ünnepnek a tiszteletére több meghívott együttes részvételével gálát tartottunk, amelyre dr. Hiller Istvánt, a Nemzeti és Kulturális Örökség Minisztériuma miniszterét is meghívtuk, aki egyéb elfoglaltságaira hivatkozva igaz nem tudott részt venni a gálánkon, de egy igen elismerő levelet írt egyesületünknek.


Újságcikk a 30 éves jubileumról
Dr. Hiller István miniszter levele egyesületünkhöz


Mónusné Ilonkát a Tánczos Péter Népzenei Egyesület Elnök Asszonyát 2007-ben Príma díjban részesítették.

Elismerés a népzene szolgálatáért

Mónusné Ilonka a Tánczos Péter Népzenei Egyesület Elnök asszonya munkájának elismeréseként a Kecskemét környéki és Kárpát-medencei népművészeti hagyományok megőrzéséért, ápolásáért, városunk zenei életének gazdagításáért, napjaink népzenei mozgalmának áldozatos szolgálatáért Kecskemét Megyei Jogú Város közgyűlése Kecskemét Közművelődéséért Díjban részesítette, melyet 2009. május 28-án ünnepélyes keretek között adtak át.
Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!


Együtteseink emléklapjait, okleveleit, plakettjeit is összegyűjtöttük, melyek az alábbi linken érhetők el.