Univer Bazsarózsa Asszonykórus Univer Tánczos Péter Együttes Univer Bács-Kun Dalárda
Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület

Együttesünk, hagyományőrző céllal, 1974-ben alakult. Dalkincsünket csak tiszta forrásból merítjük. Főleg szűkebb pátriánk, Kecskemét és környéke népzenéjét ápoljuk Dr. Kálmán Lajos népzenekutató gyűjtéseiből, de esetenként az ország más tájegységeinek dalait is egy csokorba kötjük.

Tánczos Péter Együttes

Elvállalunk - lehetőségeink szerint - minden fellépést a kis nyugdíjaskluboktól a nagy fesztiválokig. Szerepeltünk már Németországban, Ausztriában, Erdélyben, Szlovákiában, Vajdaságban. és a Lengyelországban megrendezett Európai Nemzetközi Szövetkezeti Folklór Fesztiválon. Meghívtak bennünket az Európai Nemzetközi Cseresznye Fesztiválra is Törökországba, ahol egy 12.000 fős Anfiteátrumban arattunk hatalmas sikert. A Csorváson évente megrendezett Duna - Tisza - Kőrös - Maros-menti Eurorégiós Nemzetközi Bartók Népzenei Fesztiválon „Arany Díszoklevelet”, 2 arany és 1 kiváló arany minősítést kaptunk, 2004-ben Csorvás város különdíját, 2005-ben pedig az Euró Régió Elnökének különdíját vehettük át.
A sok munka és a népdalok szeretete az évek során meghozta gyümölcsét. A 7 Arany Páva Díj, 42 Arany, 3 Kiemelt Nívó és 5 Nívódíj mellett számtalan különdíj fémjelzi munkánkat.
Hagyományt teremtve Dr. Kálmán Lajos népzenekutató, városunk díszpolgára emlékére 2000-től évente megrendezzük a Hírős Hét Fesztivál keretében a Nemzetközi Dalos - Táncos Találkozót, melyen eddig 98 hazai és 15 külföldi csoport mutatta be folklór műsorát.
A Vass Lajos Kárpát-medencei verseny háromszoros döntős együttese vagyunk, elnyertük a Vass Lajos Szövetség Nívódíját, Különdíját és szólistánk Mónus Ferenc a legmagasabb elismerést, a „Vass Lajos Nagydíjat, egy díszplakettel” is átvehetette.
2005. január 19-én Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése az együttesnek ítélte a KÖZMŰVELŐDÉSÉRT DÍJAT, ezzel ismerve el több évtizedes munkánkat.
A 2006-os évet értékelve a Magyar Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége (KÓTA) és több külföldi mecénás támogatásával alapított „KÓTA Díj”-at ünnepélyes keretek között vehettünk át Budapesten, melyet egy Arany díszplakett fémjelzett. A díjat Birinyi József a KÓTA társelnöke adta át Mónus Ferencné elnökasszonynak, sok sikert kívánva további munkánkhoz és megköszönve az eddigi kitartó és szorgalmas hagyományőrző tevékenységünket.
2007. október 19-én Egerben a Nemzetközi Palóc Gálán zenekari kategóriában "Fesztivál Díjjal" értékelte a nemzetközi zsűri az Egyesület munkáját. Mónus Ferencné elnökasszonyt a 3 csoport felkészítéséért (Univer Tánczos Péter Népzenei Együttes, Univer Bács-Kun Dalárda, Univer Bazsarózsa Asszonykórus) "Fesztivál Nívódíjjal" tüntették ki.
2008 október 18. -án Érsekhalmán a KÓTA által megrendezett XV. Országos minősítőn elnyerték a 6. Aranypáva Díjat.