Univer Bazsarózsa Asszonykórus Univer Tánczos Péter Együttes Univer Bács-Kun Dalárda
Univer Bazsarózsa Asszonykórus

A kecskeméti Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület asszonyai kérésére - a pár éve megalakult férfikórus sikerein felbuzdulva - úgy gondolták, alakuljon a női tagokból is egy kórus.

Az ötlettel 2006 februárjában álltak elő, majd a márciusi válogatás és meghallgatásokat követően 15 fővel kezdték el a próbákat. Bevezetőként egy helyi népdalokból álló csokrot, majd egy „Kincses- Kalocsa- Sárközi” népdalcsokor tanulásába fogtak igen nagy szorgalommal.
Április 4-én a Helyőrségi Tiszti Klubban mutatkoztak be egy kiállításon, ahol bebizonyították, hogy megérte a 2 hónapos közös munka, hiszen hatalmas sikert arattak a debütálás izgalmának ellenére is.
A székesfehérvári népzenei minősítőn térségiben Kiváló minősítést kaptak.
Egyre gyakrabban hallhatjuk őket Kecskemét város különböző rendezvényein, ahol elismeréssel fogadják hagyományőrző előadásukat.
2006. október 29-én Tatabányán, a Vass Lajos Kárpát-medencei Verseny elődöntőjén Arany minősítéssel jutottak a középdöntőbe.
2007. április 21-én Szabadszálláson a KÓTA által megrendezett XIV. Országos minősítőn Arany fokozatot kaptak.
2008. április 18. -én Kiskunfélegyházán a Vass Lajos Kárpátmedencei középdöntőn "Kiváló arannyal" jutottak be a döntőbe.

2008.október 18.-án -Érsekhalmán a KÓTA által megrendezett XV. országos népzenei minősítőn nagy örömükre elnyerték az I. Aranypáva DÍjat.

2008. november 8 -án Budapesten a Csili Művelődési központban a Vass Lajos Népzenei Verseny döntőjén Kiemelt Nívódíjat kapott.

Az Univer Bazsarózsa Asszonykórus díjai