Univer Bazsarózsa Asszonykórus Univer Tánczos Péter Együttes Univer Bács-Kun Dalárda
Univer Bács-Kun Dalárda

A Bács-Kun Dalárda 2003-ban alakult az Univer Tánczos Péter Egyesület férfi tagjaiból. Rövid idő alatt nagyhírű együttes lett.

Univer Bács-Kun Dalárda

Már 2003-ban a XII. Országos - KÓTA által rendezett Minősítőn, Tázláron „Arany” minősítést kaptak. Ugyanebben az évben az Országos Pásztordal Versenyen, Túrkevén első helyezettek lettek. A Vass Lajos Kárpát-medencei versenyen 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben az elő- és a középdöntőn is „Arany” minősítést kaptak A Csorváson megrendezett Duna - Tisza - Kőrös - Maros-menti Eurorégiós Bartók Béla Nemzetközi Népzenei Versenyen első alkalommal „Arany” majd másodszor „Kiváló” minősítést kaptak.
2005. április 9-én a Nógrád megyei Mihálygergén a XIII. Országos minősítésen az arany fokozatot egy „Arany Páva Díj”koronázta meg.
A legtöbb városi rendezvényre felkérik a dalárdát, hogy méltóan képviseljék a magyar népzenét alkalomhoz illő összeállításaikkal.
Dalanyagukat elsősorban Dr. Kálmán Lajos népzenekutató gyűjtéseiből merítik, de más tájegységek (Erdély és Felvidék) dalai is megtalálható műsorukban.
Több alkalommal szerepeltek Szlovákiában igen nagy sikerrel.
2006. október 19. -én Tatabányán a Vass Lajos Kárpátmedencei Verseny elődöntőjén Arannyal jutottak tovább a középdöntőbe.
2007 április 21. -én a XIV. Országos KÓTA minősítésen, Szabadszálláson az „Arany” minősítés mellett újból egy „Arany Páva Díjjal” gazdagodhattak.
2007. október 19-én Egerben a Nemzetközi Palóc Gálán "Fesztivál Díjjal" értékelte munkájukat a nemzetközi zsűri.
2008. április 12. -én Újszászon a gálaszintű aranypáva minősítőn a második aranypáva díjat megkoronázta az Aranypáva Nagydíj is
2008. április 19. -én Kiskunfélegyházán a Vass Lajos Kárpátmedencei középdöntőn "Kiváló arannyal " tovább jutottak a döntőbe.

2008 október 18. -án Érsekhalmán a KÓTA által megrendezett XV. népzenei minősítőn a dalárda elnyerte 4.Aranypáva Díjukat.

2008 november 8. -án Budapesten a Csili Művelődési Központban megrendezett Vass Lajos Népzenei verseny döntőjén "Kiemelt nívódíjat" kapott.

Az Univer Bács-Kun Dalárda díjai